Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

IIEK ΔΕΛΤΑ - Γιορτή Γαλλοφωνίας



Ο Ελληνο-Γαλλικός Σύλλογος Ιωαννίνων ευχαριστεί θερμά το ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων για την πρόσκληση να συμμετέχει στην εκδήλωση Γαλλοφωνίας που διοργανώθηκε  στις 23 -03- 2017 .

Συγχαρητήρια στις καθηγήτριες Γαλλικής κκ Παπαπαύλου Στέλλα και Αλεξίου Δέσποινα για τη διοργάνωση καθώς και την άριστη συνεργασία με τη Διοίκηση, συναδέλφους και σπουδαστές του ΙΙΕΚ άλλων ειδικοτήτων.


Μετά την εισαγωγή της κας Παπαπαύλου τον λόγο πήρε η εκλεκτή καλεσμένη της εκδήλωσης, η κυρία Ευφροσύνη Μάρκου, καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας και πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συλλόγου. Η κυρία Μάρκου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι ο Μάρτιος είναι ο μήνας αφιερωμένος στη Γαλλοφωνία, για αυτό οι εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο αλλά και ειδικότερα στα Γιάννενα γίνονται αυτό τον μήνα. Συνέχισε δηλώνοντας ότι ο στόχος του Ελληνογαλλικού Συλλόγου είναι να φέρει κοντά τις δύο κουλτούρες, την ελληνική και τη γαλλική, καθώς και τους ανθρώπους.

 Παρουσίασε κάποιες από τις δράσεις του συλλόγου, όπως την ξενάγηση Γάλλων εθελοντών και φοιτητών  στην πόλη μας, υποστήριξη στο Europ’Raid, ποδηλατικό μαραθώνιο που περνά φέτος από τη χώρα μας και εκδηλώσεις γαστρονομικής και λογοτεχνικής φύσεως.

Με το τέλος των ομιλιών, ακολούθησε ένα εντυπωσιακό πρότζεκτ συνεργασίας που εκπονήθηκε από τα τμήματα Κομμωτικής, Αισθητικής, Σχεδίου Μόδας και Τεχνικών Φαρμάκων και Καλλυντικών,όπου με τη βοήθεια της κομμωτικής,του μακιγιάζ, των ρούχων και των αξεσουάρ, μια Ελληνίδα «μεταμορφώθηκε» σε Γαλλίδα!

Τέλος οι επισκέπτες της εκδήλωσης γεύτηκαν παραδοσιακές γαλλικές σπεσιαλιτέ που ετοίμασαν τα τμήματα Μαγειρικής και Αρτοποιών-Ζαχαροπλαστών, με κρέπες suzette που παρασκευάζονταν εκείνη τη στιγμή, τάρτες, κρουασάν κ.άλλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου