Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Θεατρική παράσταση

Για μια ακόμα χρονιά η Μανταλένα Κιρκιασαριάν, αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας, σκηνοθετεί και παρουσιάζει μια θεατρική παράσταση ενός γαλλόφωνου συγγραφέα.

Το "Μάθημα" του Ευγένιου Ιονέσκο παίζεται για δυο βραδιές στην αίθουσα Δ. Χατζής, στις 30 και 31 Μαρτίου.

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Ο ευφυής Γαλλο-ρουμάνος συγγραφέας Ευγένιος Ιονέσκο, θεμελιωτής του θεάτρου του Παραλόγου, συνηθίζει να μάχεται με τις λέξεις, να τους δίνει τη μέγιστη αξία, εκφράζοντας σε όλα του τα έργα τη δυσπιστία του για την ανθρώπινη επικοινωνία. Αφού έχει αποδομήσει την έννοια της εξουσίας στην οικογένεια και την πολιτική, αποδομεί στο «Μάθημα» (1951) και την εξουσία του δασκάλου. Με πρωτοποριακές τεχνικές ξεδιπλώνει ένα δραματικό παιχνίδι αποτελούμενο από τρία πρόσωπα, αδύναμα να ξεφύγουν απ’ τους παράλογους κανόνες του.

Αυτή η παράσταση πραγματοποιείται χάρη στη συγκινητική στήριξη πολλών ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους ευχαριστώ από καρδιάς τον διευθυντή του 8ου Γυμνασίου Ιωαννίνων κύριο Αλέξη Πλιάκο, τον Νίκο Γούλα για τη συνεχή προσφορά του και όλους τους φίλους που μας ενθάρρυναν και μας βοήθησαν καλοπροαίρετα ο καθένας με τον τρόπο του, και ειδικά τη Δάφνη Παπαδοπούλου και την Εύη Μαρκάτη για την αδιάλειπτη στήριξη κι αγάπη. Ευχαριστώ τον Ανδρέα Στυλιανού για την τόσο διορατική μουσική του σύνθεση και για τη συνεχή μας δημιουργική επικοινωνία, καθώς και τη Σταυριανή Κακαρούνα για την εξαιρετική εκτέλεση του μουσικού θέματος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δημήτρη Γούλα που συνέλαβε και κατασκεύασε το τραπέζι του σκηνικού, αποδίδοντας όλη τη σημασία αυτού του συμβολικού αντικειμένου στο έργο μας.Επίσης, ευχαριστώ θερμά τον Δημήτρη Δρούβη για τον εμπνευσμένο σχεδιασμό της αφίσας, τη Λάουρα Τσιάτη για τις πολύτιμες κινησιολογικές συμβουλές της και τον Κώστα Θανάση για την καλλιτεχνική φωτογραφική του ματιά.

Τέλος, θα ήθελα να αποχαιρετήσω με την παρούσα παράσταση και με ιδιαίτερη συγκίνηση, τη φίλη μας Κατερίνα Δήμου-Βαϊμάκη.

                                                                  
                                                                        Μανταλένα Κιρκιασαριάν 


Παίζουν

Καθηγητής Κώστας Σερίφης

Μαθήτρια Κωνσταντίνα Τσιγκούλη

Υπηρέτρια Μανταλένα Κιρκιασαριάν
-------------------------------------------------------------------------------

Μετάφραση Ερρίκος Μπελιές

Μουσική σύνθεση – επιμέλεια Ανδρέας Στυλιανού

Μουσική εκτέλεση Σταυριανή Κακαρούνα

Σχεδιασμός - Επιμέλεια φωτισμού Νίκος Γούλας

Επιμέλεια ήχου Νεκταρία Λαμπράκη

Σκηνογραφία Μανταλένα Κιρκιασαριάν

Επιμέλεια αφίσας Δημήτρης Δρούβης
Ο 

Εκ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου