Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Πικ νικ και και καινούριες γνωριμίες

Όλα ήταν υπέροχα.
Ο γαλανός ουρανός και ο ήλιος,
ο περίπατος μέχρι το Ίτς Καλέ,
 η επίσκεψη στο βυζαντινό μουσείο, 
τα ποικίλα εδέσματα, το άφθονο κρασί και τα παραδοσιακά γλυκά 
που απλώθηκαν σε ένα υπαίθριο τραπέζι κάτω από τη σκιά των ψηλών δέντρων, 
το απογευματινό καφεδάκι στην καφετέρια του κάστρου. 

Η πρώτη συνάντηση των 20 μελών του Συλλόγου "Μεράκι" από το Παρίσι και του Ελληνογαλλικού Συλλόγου Ιωαννίνων το Σάββατο 25-04-015 ήταν  φιλική και ζεστή.

Ο Νίκος Πίτσος, εμπνευστής του γαλλοελληνικού Συλλόγου, δε διδάσκει μόνο ελληνική γλώσσα, αλλά  μεταδίδει το "Μεράκι" για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό καθώς και τη διάθεση για ένα εβδομαδιαίο ταξίδι στα Γιάννενα και τη γύρω περιοχή. Άνθρωποι που επισκέπτονται τη χώρα μας συνεχώς εδώ και τριάντα χρόνια δεν αρνήθηκαν μια ακόμη εκδρομή γεμάτη προκλήσεις και καινούριες γνωριμίες.

Αεικίνητος, ξεναγούσε, παρατηρούσε, έδινε ζωντάνια σε όλη την ομάδα. Μαζί του και η γλυκιά Βίκυ Πίτσου.

Το πικ νικ μας κράτησε πολύ περισσότερο από όσο είχαμε προγραμματίσει και υποσχεθήκαμε ότι θα  επαναλάβουμε τη συνάντηση των δύο Συλλόγων στη Γαλλία.
Ευχαριστούμε τα μέλη μας που με μεγάλη προθυμία, όχι μόνο συμμετείχαν αλλά και συνέβαλαν στην επιτυχία του πικ νικ προσφέροντας τις χειροποίητες λιχουδιές τους.





 

3 σχόλια:

  1. Αγαπητοί μας Βίκη και Νίκο σαν έφορος του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού στην Καβάλα, σας ευχαριστώ για την επίσκεψη, σας εύχομαι κάθε επιτυχία στις προσπάθειές σας, και ευελπιστούμε σαν Σύλλογος Μικρασιατών της πόλης μας, κάποτε να ξανασυναντηθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με εκτίμηση Μανώλης Ζαχαρόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με εκτίμηση Μανώλης Ζαχαρόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή