Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΝΕΟ)

1. Παρασκευή 5/4/2013 20.30

ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ- LE SALAIRE DE LA PEUR

Σκηνοθεσία
Henri-Georges Clouzot

Υπόθεση
Η μηδενιστική ιστορία τεσσάρων αντρών που μεταφέρουν ένα εκρηκτικό φορτίο νιτρογλυκερίνης στη Νότια Αμερική είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα σασπένς του κινηματογράφου, πάνω στην απληστία και τη διαφθορά...

με τους Yves Montand, Charles Vanel, Folco Lulli, Peter van Eyck, Véra Clouzot


2. Σάββατο, 6/4/2013, 20.30

ΓΥΜΝΟΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ - PLEIN SOLEIL

Σκηνοθεσία
Ρενέ Κλεμάν

Υπόθεση 
Ο Τομ Ρίπλεϊ, είναι ένας ταλαντούχος μίμος, αργόσχολος, πλαστογράφος και αυτοσχέδιος απατεώνας, αλλά αυτά που μπορεί να πετύχει, είναι περισσότερα, κι από αυτά που μπορεί να φανταστεί, ο ίδιος.
με τους  Αλέν Ντελόν, Μορίς Ρονέ, Μαρί Λαφορέ, Ερνο Κριζά, Φρανκ Λατιμόρ


3. Κυριακή, 7/4/2013, 20.30

ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ- LE MEPRIS 

Σκηνοθεσία
Ζαν Λικ Γκοντάρ

Υπόθεση
Ο Αμερικανός παραγωγός Τζέρεμι Πρόκος (Τζακ Πάλανς) προσλαμβάνει τον γνωστό Αυστριακό σκηνοθέτη Φριτς Λανγκ (υποδύεται τον εαυτό του στην ταινία) προκειμένου να μεταφέρει στον κινηματογράφο την Οδύσσεια του Ομήρου. Δυσαρεστημένος με την «καλλιτεχνική» προσέγγιση που ακολουθεί ο σκηνοθέτης, προσλαμβάνει τον Πωλ Ζαβάλ (Μισέλ Πικολί), συγγραφέα αστυνομικών ιστοριών και θεατρικών έργων, για να επεξεργαστεί το σενάριο. Η σύγκρουση μεταξύ καλλιτεχνικής έκφρασης και εμπορικής απήχησης ακολουθεί μια παράλληλη πορεία με την προοδευτική αποξένωση του Πωλ από τη σύζυγο του Καμίλ (Μπριζίτ Μπαρντό) η οποία φαίνεται να ξεκινά από τη στιγμή που ο Πωλ αφήνει την Καμίλ μόνη με τον εκατομμυριούχο παραγωγό. 
με τους Μπριζίτ Μπαρντό, Μισέλ Πικολί, Τζακ Πάλανς, Φριτς Λανγκ, Ζαν Λικ Γκοντάρ, Ραούλ Κουτάρ, Τζόρτζια Μολ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου