Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Οι Βερσαλλίες όπως ποτέ δεν τις έχετε δει

Από το Χάος στην Τελειότητα: Είναι ο τίτλος του τελευταίου προγράμματος αλληλεπιδραστικής περιήγησης του Google Experiment και του πολιτιστικού ιδρύματος της Google


Η Google και το παλάτι των Βερσαλλιών σε μια ακόμη επίδειξη των δυνατοτήτων επεξεργασίας της τεχνολογίας γραφικών WebGL και του Chrome, μας προτείνουν έναν μαγευτικό περίπατο στα πιο όμορφα σημεία του πύργου, που μοντελοποιήθηκαν ειδικά γι' αυτή την περίσταση.
Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την περιήγηση ή να περάσετε περισσότερο χρόνο σε όποιο από τα εφτά μέρη (σκηνές) σας ενδιαφέρει περισσότερο. Μη ξεχνάτε ότι για την πλοήγηση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι σας.

Δοκιμάστε λοιπόν:
  1. Ολόκληρη η περιήγηση με δυνατότητα αλληλεπίδρασης για κάποιο μικρό διάστημα
  2. Εφτά διαφορετικές σκηνές. Πατώντας το πλήκτρο του διαστήματος μπορείτε να τις δείτε από ελεύθερη και από σταθερή κάμερα. 
Μια εικονική και ονειρική περιήγηση από το Μεγάλο Κανάλι  μέχρι το πολυτελέστατο υπνοδωμάτιο του βασιλιά και την Αίθουσα των Κατόπτρων κάνει τον επισκέπτη να νομίσει ότι βρίσκεται εκεί κι ότι ακούει τα λόγια του Κοκτό:
« Il y avait un marécage. Et il y avait des architectes et des jardiniers. Et il y eut des lignes, des angles, des triangles, des rectangles, des cercles et des pyramides. Et il y eut un parc, et ce parc vivait de l’âme de Le Nôtre. »

Κι όλα αυτά με τη μουσική επένδυση "Love like a sunset" του παγκοσμίου φήμης συγκροτήματος Φοίνιξ, που προέρχεται από τις Βερσαλλίες.
Για να πάρετε μέρος στο ονειρικό αυτό ταξίδι, πρέπει να έχετε εγκατεστημένο είτε τον Google Chrome ή το plugin Chrome Frame.

Καλή βόλτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου