Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, οι αιτήσεις των μαθητών για την επιλογή β’ ξένης γλώσσας τόσο για το δημοτικό, όσο και για τα παιδιά που τον Σεπτέμβριο θα είναι στην Ά γυμνασίου, ξεκίνησαν σήμερα και θα τελειώσουν στις 8 Ιουνίου.

Από τον Σεπτέμβριο του 2011 θα διδάσκεται μία μόνο β’ ξένη γλώσσα σε κάθε σχολείο. Είτε γαλλικά, είτε γερμανικά!!!

Για να προσελκύσουμε τους μαθητές να επιλέξουν γαλλικά και να σχηματιστούν όσο το δυνατόν περισσότερα τμήματα, μπορείτε να προμηθευτείτε ΔΩΡΕΑΝ το νέο CD του IFA «oui je parle francais» καθώς και ό,τι άλλο υλικό έχουμε στη διάθεσή μας και θα σας φανεί χρήσιμο, από το γραφείο μας στην παρακάτω διεύθυνση.
ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ
Γραφείο APF, Σίνα 31
11.00-16.00

Για τους συναδέλφους εκτός Αθήνας, παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλ.
210 33 98 737 (11.00-.16.00)

Στο πλαίσιο της προσπάθειας προώθησης της Γαλλικής Γλώσσας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών ετοίμασε ένα ενημερωτικό βίντεο, το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Οι 'Ελληνες ήμαστε πάντοτε θετικά διακείμενοι προς την Γαλλία και τον πολιτισμό της, (πρόσφατη έρευνα για το τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΙ έδειξε ότι οι θετικές γνώμες στην Ελλάδα υπέρ της Γαλλίας είναι 62% έναντι μόνο 28% υπέρ της Γερμανίας). Είναι καιρός να αντιληφθούμε όλοι ότι τα Γαλλικά ως ξένη γλώσσα διατηρούν ακόμα την σπουδαιότητα και την σημασία τους στη σημερινή κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου