Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Ημερίδα με ομιλίες και Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα τη Βιοποικιλότητα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών



Το Γραφείο Περιβαλλοντικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Ιωαννίνων και ο Ελληνο-Γαλλικός Σύλλογος Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν στις 8 Φεβρουαρίου και ώρα έναρξης 6 μ.μ. Ημερίδα με ομιλίες και Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα τη Βιοποικιλότητα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
* Matthew Varthalamis: Second Secretary of the American Embassy, Athens, "Biodiversity and Diplomacy"
* Μάνια Λάμπρου: Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός, MSc., Υπ. Dr. Μηχανικός Ε.Μ.Π., ΣΑΤΜ-Μέτσοβο, "Βιοποικιλότητα: Πρόκληση και πρόσκληση. Η στρατηγική εκτίμηση περί επιπτώσεων για τον άνθρωπο και τη φύση"
* Βάιος Κώτσιος: Περιβαλλοντολόγος Παν/μιου Αιγαίου, MSc., Ε.Μ.Π.,
MSc., Παν/μίου Αιγαίου, "Περιβάλλον και Ανάπτυξη. Οι πολυδιάστατες σχέσεις αλληλεξάρτησης και αλληλεπίδρασης"
* Κατερίνα Χιωτέλλη: Εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδος, Γεωπόνος Α.Π.Θ., MΑrch Αρχιτέκτων τοπίου, "Λίμνη Παμβώτιδα και Βιοποικιλότητα. Με αφορά;"
* Χάιδω Νάτση: Σχολική Σύμβουλος Γαλλικής Γλώσσας Ηπείρου, Κέρκυρας και Λευκάδας, "Βιοποικιλότητα: η περιβαλλοντική πρόκληση στην Εκπαίδευση"

20:00 ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Διάρκεια Έκθεσης: κάθε πρωί μετά από συνεννόηση με την Υπεύθυνη του Γραφείου Περιβαλλοντικής, κα Μώκου. (τηλ: 69 36 14 36 63) και ως τις 20 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για 20 φωτογραφίες, μεγάλου μεγέθους, επιλογές του Yann Arthus-Bertrand, που έχουν εκτεθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Παρισιού, υποτιτλισμένες στα ελληνικά, γαλλικά και αγγλικά, και που συνοδεύονται από προβολή dvd διάρκειας 22΄. Σκοπός τους να ευαισθητοποιήσουν με παιδαγωγικό τρόπο το κοινό σε θέματα βιοποικιλότητας και να αναδείξουν την εύθραυστη ισορροπία του πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου