Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Ας ξαναχτίσουμε το σχολείο Alcibiade-Pommayrac στο Jacmel της Αϊτής !

Στηρίζοντας τη Γαλλική Λαϊκή Αποστολή, το Γαλλικό Σχολείο και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης κάνουν έκκλιση για κινητοποίηση αλληλεγγύης προκειμένου να ξαναχτιστεί το σχολείο Alcibiade-Pommayrac.
Εδώ και μια εβδομάδα, η Αϊτή βιώνει μια τραγωδία. Η πληθυσμός της, από τους φτωχότερους και πιο ευάλωτους του πλανήτη, υφίσταται όλες τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού που συντάραξε το νησί στις 12 Ιανουαρίου.


Στην πόλη Jacmel, περίπου 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, βρίσκεται το Κέντρο Alcibiade-Pommayrac, ένα σχολείο που συμμετέχει στο δίκτυο της Γαλλικής Λαϊκής Αποστολής και στο οποίο φοιτούν 750 μαθητές από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο.
Πέρα από το κτίριο του Δημοτικού Σχολείου που κατέρρευσε ολοσχερώς, όλα τα κτίρια έχουν υποστεί ζημιές και πρέπει να ξαναχτιστούν.

Προκειμένου τα παιδιά να μπορέσουν να επιστρέψουν στο σχολείο τους και να ξεπεράσουν το ανθρώπινο δράμα που βιώνουν, επικαλούμαστε τη γενναιοδωρία σας για να βοηθήσουμε στην ανοικοδόμηση του σχολείου. Ας δράσουμε όλοι μαζί ώστε αυτή η δοκιμασία να μη θέσει σε κίνδυνο το μέλλον τους !

Οι δωρεές σε είδος θα δημιουργούσαν περισσότερο πρακτικά προβλήματα από ότι θα βοηθούσαν, επομένως θα σας παρακαλούσαμε να συνεισφέρετε οικονομικά, στο μέτρο του δυνατού για τον κάθενα.

Κι εμείς, οι Γάλλοι και οι Γαλλόφωνοι στη Ελλάδα, μπροστά σε αυτή την καταστροφή, ας αναλογιστούμε την Αϊτή του μεγάλου Toussaint-Louverture, τη μοναδική γαλλόφωνη χώρα της Καραϊβικής, την πρώτη χώρα που αναγνώρισε, στις 15 Ιανουαρίου 1822, το τότε νεοσύστατο Ελληνικό κράτος.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση σας στο κάλεσμά μας.

Οι δωρεές σας μπορούν να γίνουν με τους εξής τρόπους :
- στο ταμείο του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, έναντι απόδειξης (ώρες λειτουργίας 09.00-16.00)
- σε τραπεζικό λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς «Σχολείο Αϊτής» (Αριθμός λογαριασμού 5284-046013-286)

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τη συνεισφορά σας θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα μας (www.ift.gr) στις 15 Φεβρουαρίου 2010.
Το ινστιτούτο θα καταθέσει το συγκεντρωθέν ποσό στο λογαριασμό που ανοίχθηκε από τη Γαλλική Λαϊκή Αποστολή ειδικά για αυτό το σκοπό και θα σας ενημερώνει τακτικά για την πρόοδο της ανοικοδόμησης του σχολείου.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το Γαλλικό Σχολείο οργανώνουν, με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, από τις 4.00 μμ.
Για περισσότερες πληροφορίες : 2310 821 231 και
mpaschou@ift.gr ή mspanoudi@ift.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου